ajax loader

De wereldwijde samenleving is in beweging. Dat wil artistiek leider Sjoek Nutma vrijdagavond 2 september om 21.00 uur laten zien en horen tijdens de Night of the Praams in Dokkum. Bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht vindt dan opening van de Admiraliteitsdagen 2016 plaats.

De historische binnenstad is het decor van dit unieke concert met topartiesten die optreden op een zwevend podium boven het water tussen tientallen authentieke schepen. Het publiek kan onder andere plaatsnemen op de historische ‘tribune’ van de stad. Aan weerszijden van het water verrijzen twee grote torens met grote videoschermen waarop het spektakel goed is te volgen. De Granaet, het symbool van de Dokkumer stadsfeesten, speelt een bijzondere rol bij de opening van de Admiraliteitsdagen.

nightOnder leiding van Sjoek Nutma wordt tijdens de opening samengewerkt met vele muzikanten. Danny de Munk is dit jaar uitgeroepen tot admiraal en is daarmee de eregast van de vrijdag- avond. Andere solisten zijn: Berget Lewis, Fardau van der Woude, Marit Talens en DJ Lionel Rocks. Daarnaast bestaat de Vocal Groupe uit tien uitstekende en ervaren zangers.

Het Admiraliteitsorkest bestaat uit strijkers van het Wachtkamer Orkest, blazers van de Spijkerpak- kenband en de ritmesectie met leden van de band WallStreet. Bijzonder is de muzikale mede- werking van saxofonist/multi instrumentalist Hubert Heeringa die al veel grote popartiesten van Nederland heeft begeleid, zoals Rob de Nijs en De Toppers.

Bijzondere songs

Het repertoire voor Night of the Praams bestaat uit bekende popsongs en prachtige klassieke composities. Een aantal bijzondere songs vertellen het verhaal van een wereldwijde samenleving die in beweging is en waar de actualiteit niet altijd rooskleurig is. Een treffend voorbeeld daarvan is het nummer Fix You van Coldplay, waarin de wereldberoemde band onder meer aandacht heeft voor mensen die ongelukkig en eenzaam zijn. Heel actueel is het nummer Home van Dotan. Hij brengt de schrijnende situatie van de grote groepen vluchtelingen treffend onder woorden. Mensen verdreven uit hun geboorteland als gevolg van oorlog en discriminatie vormen het decor voor dit nummer. Ook het tot ieders verbeelding sprekende nummer ‘They don’t care about us’ van Michael Jackson mag niet ontbreken in het rijtje van songs met een speciale betekenis. Ondanks het feit dat het nummer al werd uitgebracht in 1995 sluit de tekst nog altijd aan op de hedendaagse samenleving.

spons