ajax loader

Logo nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân gepresenteerd op vrijdagavond 7 september

De drie gemeenten die over enkele maanden de gemeente Noardeast-Fryslân vormen, hebben de Admiraliteitsdagenvlag in top hangen, precies twee weken voordat het nieuwe logo gepresenteerd wordt. Jan Michiel van der Gang: “De Admiraliteitsdagen kunnen een nieuwe gemeenschappelijkheid creeëren in de gemeente Noardeast-Fryslân.”

De burgemeesters Van den Berg en Bilker van de gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hesen donderdagmiddag de vlag in top bij hun gemeentehuizen, samen met voorzitter Jan Michiel van der Gang van de Admiraliteitsdagen. Ook in Dongeradeel hangt de vlag reeds in top. De drie gemeenten vormen vanaf 1 januari 2019 gezamenlijk de gemeente Noardeast-Fryslân. Op de vrijdagavond van de Admiraliteitsdagen wordt het nieuwe logo van de gemeente op spectaculaire wijze bekendgemaakt, bij het hoofdpodium op de Zijl.

“De Admiraliteitsdagen kunnen een nieuwe gemeenschappelijkheid creeëren in de gemeente Noardeast-Fryslân”, stelt Jan Michiel. “Nu al komen veel programmaonderdelen van het festival uit de dorpen rondom Dokkum. Denk aan de medewerking van korpsen en koren, de Univé Slag om Noardeast-Fryslân en verschillende bands uit de regio. Dorpen en Dokkum vormen samen het succes van de Admiraliteitsdagen. Nu we straks een grote gemeente vormen, kan het nog meer een evenement van ons allemaal worden.”

Vanaf maandag 27 augustus mag de Admiraliteitsdagenvlag overal in de regio uitgehangen worden. Rondom Dokkum wordt het langzaamaan al blauw. Halverwege augustus zijn bijna 100 masten rond de stad en daarbuiten geplaatst en op en in grotere masten op opvallende plekken hangt de tweekleur al. En het gaat nóg blauwer: de watertoren, de beide molens, de Zijl en het stadscarillon zijn straks allemaal blauw verlicht.

Tekst: Thea van der Schaaf
spons